المجلس الرعوي للخورنة – ايقاف النشاطات كافة (ماعدا القداديس)

مع ازدياد حالة تفشي وباء الكورونا، وحرصا على سلامة ابناء رعيتنا الكرام، قرر المجلس الرعوي لخورنة مار توما الرسول الكدانية تعليق كافة النشاطات ( التعليم المسيحي، درب الصليب، الاخويات) اعتباراً من يوم الاثنين 09-03-2020 والى اشعار أخر

باستثناء الاحتفال بالقداديس حيث ستستمر في الوقت الراهن.

ان وضع خورنتنا يختلف كليا عن سائر الخورنات الهولندية الكاثوليكية، حيث ان مؤمنيننا يحضرون القداس (أو النشاط) من قرى ومدن مختلفة، وليس كما هو الحال مع الكنائس الهولندية حيث يشارك فيها المؤمنون من داخل القرية أو الحي حصراً، وحرصا منا على سلامة مؤمنيننا الاعزاء وعلى عدم انتشار الوباء، تم اتخاذ القرار أعلاه.
كما وندعوا مؤمنينا الكرام على مراعاة التعليمات الجديدة اثناء القداس، ونطلب ايضا متابعة مواقع الاتصال الاجتماعي للخورنة للاطلاع دوما على آخر المستجدات والاخبار.
نشكر تفهمكم وتفاعلكم، ونطلب ونصلي من الرب ان يحمي الانسان من هذا الوباء وفي كل مكان.

المجلس الرعوي لخورنة مار توما الرسول الكلدانية – هولندا
مطلع آذار 2020

Parochieraad – Staking van alle activiteiten (behalve kerkdiensten)
Met de toename van de epidemische situatie van het coronavirus en in het belang van de veiligheid van onze gewaardeerde parochianen, besloot de parochieraad van het Heilige Apostel Thomas parochie om alle activiteiten (catechese, kruisweg, broederschappen bijeenkomsten) op te schorten vanaf maandag 09-03-2020 en tot nader order.

Behalve voor de kerkdiensten, deze zullen voorlopig doorgaan.

De situatie van onze parochie is compleet anders dan de rest van de Nederlandse katholieke parochies, aangezien onze gelovigen de mis (of activiteit) uit verschillende dorpen en steden bijwonen, en niet zoals het geval is met Nederlandse kerken waar de gelovigen uit het dorp of uit de buurt deelnemen, en om de veiligheid van onze geliefde gelovigen en om de verspreiding van het virus te beperkten, is de hierboven beslissing genomen.
We nodigen ook onze gewaardeerde gelovigen uit om de nieuwe instructies tijdens de liturgie op te volgen, en we vragen ook om de sociale media van onze parochie op te volgen (website en facebook) om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en het nieuws.
We danken uw begrip en interactie, en we vragen en bidden dat de Heer alle mensen tegen deze epidemie en overal zal beschermen.
De Pastorale Raad van de Heilige Apostel Thomas Parochie voor de Chaldeeën – Nederland
Begin maart 2020

عن ادارة الموقع

شاهد أيضاً

تأملات درب الصليب- مركز اوتريخت

وَأَمَّا أَنْتَ فَمَتَى صُمْتَ فَٱدْهُنْ رَأْسَكَ وَٱغْسِلْ وَجْهَكَ، لِكَيْ لَا تَظْهَرَ لِلنَّاسِ صَائِمًا، بَلْ لِأَبِيكَ …