Jongerenactiviteit – Hengelo

Het jaar 2023 hebben we afgetrapt met een jongerenbijeenkomst die tevens ook de eerste bijeenkomst is met abouna Iden. Een eerste ontmoeting van de jongeren met de pastoor en zo ook andersom.

Maar eerst hebben we de jongeren opgewarmd met twee activiteiten. De eerste was een algemene vragenspel waarbij de jongeren opgesplitst werden in twee teams. Telkens moesten twee individuen het tegen elkaar opnemen. Waarbij er uiteindelijk een team duidelijk de winnaar was. Met het tweede spel werden de jongeren in zes groepen verdeeld. Alle groepen kregen dezelfde drie Bijbelversen over het onderwerp van deze jongerenbijeenkomst namelijk vasten. De woorden van de versen waren geknipt en dus was de opdracht om deze in de juiste volgorde te plaatsen om een correct vers te krijgen. Alle groepen deden hun uiterst best om als eerste te eindigen en dat is uiteindelijk een groep gelukt.
Na afloop kregen ze de juiste versen op beeld te zien, waarbij de groepen een vertegenwoordiger naar voren stuurden om een mening te uitten over deze drie versen.

Een eerste kennismaking van de pastoor hoorde bij het programma. De enthousiasme en interesse van de jongeren in het levensverhaal van de pastoor was duidelijk voelbaar. De vragen en opmerkingen kwamen uit alle hoeken. Daarna was het tijd voor de lezing van de pastoor over de vraag: Wat betekent vasten tegenwoordig voor de jongeren? De manier waarop de pastoor uitleg en antwoorden gaf, werd door de aanwezigen zeer ter harte genomen.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, dat voorbereid werd door onze vrijwilligers, die we zeer dankbaar zijn.

We willen alle jongeren die deze bijzondere dag met ons hebben bijgewoond bedanken voor hun komst. Jullie aanwezigheid geeft ons energie en jullie glimlach is onze vreugde.

عن ادارة الموقع

شاهد أيضاً

 أحتفال طقسي بصوم الباعوثة

وَأَمَّا أَنْتَ فَمَتَى صُمْتَ فَادْهُنْ رَأْسَكَ وَاغْسِلْ وَجْهَكَ، لِكَيْ لاَ تَظْهَرَ لِلنَّاسِ صَائِمًا،بَلْ لأَبِيكَ الَّذِي …